Car je gol

Tu priču smo čitali još davno, davno.
Nitko se nije usudio reći caru kako stvari stoje, a on je bio toliko glup da nije vjerovao svojim očima!
Vremena prolaze, a mi smo svjedoci nekih starih priča sa novim akterima kojima smo na izborima s povjerenjem dali glas.
Ovaj puta vam nećemo pričati o caru Milanoviću i vještom krojaču Čačiću jer su oni nadmašili i samu priču. Jer kada je dijete uzviknulo CAR JE GOL i car je shvatio da je namagarčen, a naš car usprkos skandiranju još uvijek se ponaša kao magarac.
Ovaj put ćemo vam predstaviti sličnu priču sa puno više aktera, koji su i sami svjesni činjenice da je car gol. Narod se u staroj priči bojao cara pa se nije usudio to reći naglas. U današnjoj modernoj priči car je svjestan da je gol, suradnici mu to šapuću, sugeriraju, ali su svi toliko željni vlasti da radije uništavaju državu (u našem slučaju grad) nego ustraju u rješavanju problema.
Đakovo. Taj mirni slavonski grad u svijetu poznat po svojoj katedrali, svojim lipicancima i vezovima ima baš takvu vlast. Svi svjesni da ne valja, svi ukazuju na probleme ali nitko spreman da se žrtvuje za svoj grad i građane. Čak i oporba, koja ustvari nije oporba, svojim postupcima podržava đakovačkog cara u njegovoj nudističkoj šetnji između Đakova i Zagreba i vladanju gradom bez ideje i kompasa.Više…