Građani Osječko-baranjske županije, imate li pitanja za Vladu?

I Osječki laburisti provode akciju na terenu „Pitajte Vladu“


(Osijek, 2.svibnja 2012.) Laburisti nastavljaju sa svojim sada već prepoznatljivim načinom rada – direktan kontakt sa građanima. Od subote 28. travnja do subote 12. svibnja Hrvatski laburisti – Stranka rada provode veliku nacionalnu akciju “Pitajte Vladu!”. Cilj ove akcije je da kroz nastavak komunikacije omogućimo građanima da i osobno postavljaju pitanja Vladi i pojedinim ministrima, te da na ista dobiju odgovor.

Sva pitanja, koja će građani naše županije postaviti ministrima ove Vlade, naši saborski zastupnici proslijedit će ministrima, koji imaju po zakonu rok od 30 dana da odgovore na pitanja. Svim građanima, koji žele dobiti odgovor na svoju adresu, Laburisti će isti i poslati ukoliko na obrascu za postavljanje pitanja napišu kućnu adresu.

Laburisti su servis građana i u ovoj akciji, a važno je čuti što građani osjećaju u ovom trenutku. Obećali smo da ćemo u opoziciji biti noćna mora vladajućima, ako je to potrebno – a potrebno je! Mislimo da je pravi trenutak da građani razbude, osvijeste i upozore vladu koja ima priliku konačno nešto ozbiljno promijeniti u ovoj zemlji.

Odlučili smo se započeti akciju uoči 1. svibnja da upozorimo i građane i vlast da je u ovoj zemlji ugrožen rad, a da radna mjesta nestaju kao na Fordovoj traci.

Poskupljenje struje, goriva i plina pokazuje da za strukturne reforme neće biti snage dok god se može uzeti novac od ionako osiromašenih građana, a kojih ima sve više na burzi i sve manje na plaći.

Akcija ima nacionalni karakter, uključeni su Laburisti iz 106 ogranaka iz cijele Hrvatske, a provesti će ju više od 500 aktivista naše stranke. Osim u Osijeku akcija se u našoj županiji provodi u još 9 gradova i općina u kojima Stranka ima osnovane ogranke. To su Beli Manastir, Darda, Valpovo, Belišće, Našice, Đurđenovac, Đakovo, Satnica Đakovačka i Čepin. Osim navedenih gradova/općina nastojat ćemo anketu provesti i u općinama Ernestinovo, i Bilje te gradu Donjem Miholjcu, a moguća su pojavljivanja i u još nekim mjestima.

Pozivamo sve građane koji žele postaviti pitanje Vladi a ne naiđu na naše štandove ili nisu u mogućnosti doći, da nam se jave na kontakte koje mogu naći na www.laburisti-osjeckobaranjska.com.

Dodatne informacije:
Vladimir Cindrić, povjerenik Podružnice osječko-baranjske županije
Mail: vladimir.cindric@gmail.com
Broj mobitela: 095/3890-767 ; 099/352-7697