Održana tematska sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije

31. siječnja 2014. godine, Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s Udrugom za mlade Đakovo i Centrom za profesionalnu rehabilitaciju organizirali su prvu tematsku sjednicu pod nazivom „Stanje ljudskih prava žena u Republici Hrvatskoj – izazovi i promjene u 2014. godini“. Na sjednici se istaknula analiza stanja ljudskih prava žena u Republici Hrvatskoj koja je podijeljena u dvije cjeline; Rodno osviještena politika na lokalnoj razini i rasprostranjenost nasilja u obitelji i nad ženama.

tematska sjednica povjerenstva

Tematska sjednica kroz analizu stanja ljudskih prava žena u Republici Hrvatskoj ima za cilj stvoriti novu rodno osviještenu politiku u različitim društvenim okvirima na području Osječko-baranjske županije, te podizanje svijesti kod mladih ljudi o značaju poštivanja ljudskih prava,ravnopravnosti spolova i društvu bez diskriminacije.

Na sjednici su uz članove/ice Povjerenstva za ravnopravnost spolova sudjelovali i predstavnici/ce nadležnih državnih institucija, predstavnici/ce udruga koje se bave zaštitom i promicanjem ljudskih prava žena i mediji.
Zahvaljujemo svima koji su se odazvali te svojim iskustvima i radom pridonijeli tematskoj sjednici, kao i zaključcima koji bi trebali biti dobri primjeri nove prakse na području Osječko-baranjske županije.

Silvija Dološić mag.iur.
Predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova

info: http://www.glas-slavonije.hr/224440/3/Zene-u-predizbornim-kampanjama-jos-se-koriste-samo-za-kuhanje-kave