Besplatan mjesec kad dijete ne pohađa vrtić i niže cijene kad je bolesno

Tijekom cijele kampanje govorili smo o pravima djece i problemima koji postoje u osječkim vrtićima. Nudili smo rješenje, od kojeg ni danas ne odustajemo i provest ćemo ga u djelo:

1. Jačanje odgojno-obrazovanih i pedagoških standarda ( tj. zapošljavanje novih stručnih suradnika u odgojno obrazovanom procesu ) u radu s djecom predškolskog uzrasta ( u Centru za predškolski odgoj Osijek ), ali i konkretna realizacija socijalnih i financijskih olakšica za sve roditelje čija djeca pohađaju vrtić. Naravno, sukladno imovinskom cenzusu, socijalnom statusu i sl.
2. Omogućiti roditeljima da ne plaćaju vrtić jedan mjesec preko ljeta ukoliko njihovo dijete za to vrijeme ne pohađa vrtić.

Drago nam je ovom projektu dati punu podršku!

Prenosimo sa: http://www.glas-slavonije.hr/205220/3/Besplatan-mjesec-kad-dijete-ne-pohadja–vrtic-i-nize-cijene-kad-je-bolesno

Grad Osijek od sljedeće će kalendarske godine ponovno uvesti neplaćanje za jedan od dvanaest mjeseci u godini, kad dijete ne pohađa vrtić, i to neovisno o godišnjem dobu. O tom su prijedlogu članice Facebook grupe “Podrška osječkim vrtićarcima” prošlog tjedna razgovarale sa zamjenikom gradonačelnika Vladimirom Hamom.
– Još nije odlučeno što će biti s već uplaćenim avansom, no ubuduće se plaćanje avansa ukida, a na sastanku je bilo govora i o mogućnosti snižavanja cijene vrtića kad je dijete bolesno duže vrijeme – stoji u priopćenju sa sastanka koje potpisuju Ivana Ljubojević, Rebeka Katona i Maja Celing Celić.
Derutna igrališta vrtića, ali i svih ostalih u gradu, čulo se na sastanku, češće će se obnavljati, a bit će financirana od sredstava prikupljenih od legalizacije bespravno sagrađenih objekata, koja se trenutačno provodi. Tu informaciju potvrdio nam je i zamjenik gradonačelnika Ham, objasnivši da od ukupnog novca polovina pripada lokalnoj samoupravi, a od toga iznosa 30 posto mora biti utrošeno na komunalno uređenje. Ham stoga smatra da je izvrsna prilika utrošiti taj novac u uređenje dječjih igrališta. Na upit u vezi s ostalim točkama sastanka, a koje su uglavnom vezane uz cijenu i modele plaćanja usluga vrtića, Ham nije odbacio mogućnost jednog besplatnog mjeseca tijekom godine, ali je rekao da će javnost uskoro biti službeno upoznata o svim novostima vezanim uz cijene vrtića i jaslica te o ostalim temama koje se tiču Centra za predškolski odgoj. M. Mihelić