Car je gol

Tu priču smo čitali još davno, davno.
Nitko se nije usudio reći caru kako stvari stoje, a on je bio toliko glup da nije vjerovao svojim očima!
Vremena prolaze, a mi smo svjedoci nekih starih priča sa novim akterima kojima smo na izborima s povjerenjem dali glas.

Ovaj puta vam nećemo pričati o caru Milanoviću i vještom krojaču Čačiću jer su oni nadmašili i samu priču. Jer kada je dijete uzviknulo CAR JE GOL i car je shvatio da je namagarčen, a naš car usprkos skandiranju još uvijek se ponaša kao magarac.
Ovaj put ćemo vam predstaviti sličnu priču sa puno više aktera, koji su i sami svjesni činjenice da je car gol. Narod se u staroj priči bojao cara pa se nije usudio to reći naglas. U današnjoj modernoj priči car je svjestan da je gol, suradnici mu to šapuću, sugeriraju, ali su svi toliko željni vlasti da radije uništavaju državu (u našem slučaju grad) nego ustraju u rješavanju problema.
Đakovo. Taj mirni slavonski grad u svijetu poznat po svojoj katedrali, svojim lipicancima i vezovima ima baš takvu vlast. Svi svjesni da ne valja, svi ukazuju na probleme ali nitko spreman da se žrtvuje za svoj grad i građane. Čak i oporba, koja ustvari nije oporba, svojim postupcima podržava đakovačkog cara u njegovoj nudističkoj šetnji između Đakova i Zagreba i vladanju gradom bez ideje i kompasa.

Zašto gospodo? Zašto su vam fotelje važnije od samog grada? Zašto je u Đakovu vlast oporba, a oporba vlast? Ustvari, zašto to niste rješavali dok je bilo vrijeme? Zar je vlast tako slatka da radite sami protiv svojih birača?
Sad je preskupo za promjene, svjesni smo i mi. Car će još par mjeseci zahvaljujući vašem igrokazu šetati gol, a zatim ćete ga s pogledom na 2013. obući i izazvati preko reda redovite izbore.
Vlast je slast, to već svi znaju. Znali su i u HSLS-u, znaju i u HSS, a vrlo brzo će naučiti i gospoda iz HNS-a. I nestati iz naših vidokruga na duže vrijeme, neki zauvijek.

Sigurni smo gospodo u vlasti koja je oporba i oporbi koja je ustvari na vlasti, da će građani Đakova prepoznati vašu golu prirodu i na sljedećim izborima zaokružiti one koji imaju nešto više za pokazat od gole želje za vlašću!

A do tada ćemo “uživati” u radu đakovačkog nudističkog kampa!

UKAZANJE GRADSKIH VIJEĆNIKA

Hrvatski laburisti –Stranka rada, ogranak Đakovo, poručuju da gradski vjećnici ne zaslužuju svoje mandate

Nakon trakavice koja je trajala 3 mjeseca i nakon 3 pokušaja sazivanja sjednica gradskog vijeća, u subotu su se na sjednici gradskog vijeća grada Đakova napokon ukazali gotovo svi vijećnici .
Razlog njihovom ukazanju u gradskoj vijećnici nisu bile toliko teme vezane za grad i gradska tijela ili prijevremeni izbori koji bi se eventualno morali održati, već je bio strah od gubljenja fotelja u gradskom vijeću. Kada bi se brinuli za ovaj grad koliko za svoje fotelje, u gradskom vijeću Đakovo bi cvjetalo. Nažalost moralo je doći i do toga da građani Đakova vide koga su birali da zastupa njihove interese u gradskom vijeću i nadamo se da više neće ponoviti tu grešku odnosno da više te stranke i pojedince neće ponovno birati.

Hrvatski laburisti –Stranka rada ogranak Đakovo osuđuju ponašanje gradskih stranaka koje stavljaju osobne interese ispred interesa grada i građana. Isto tako osuđujemo pokušaje gradskoga SDP-a da kroz rad gradskoga vijeća pokušava uhljebiti svoje stranačke kadrove odnosno da prednost daju stranačkoj podobnosti, a ne sposobnosti pojedinaca. Nadamo se da više neće biti pokušaja od strane gradskih stranaka za opstruiranjem rada gradskog vijeća, jer zbog njihove igre skrivača najviše gubi grad Đakovo i građani.

Hrvatski laburisti – ogranak Đakovo