Đakovo – na rubu pameti

Propusti gradske uprave Đakova nisu iznimka nego pravilo ponašanja odnosno nesavjesnog obavljanja posla, izjavljuju Hrvatski laburisti. Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti raspisao je Natječaj koji je trajao do 11. 01. 2013. za prikupljanje ponuda jedinica lokalne i regionalne samouprave radi zajedničkog sufinanciranja programa korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima.

Svrha financiranja je da se omogući građanima povoljniju ugradnju i instalaciju jednog od sustava OIE.

Ukoliko su naši sugrađani odlučili koristiti na svojim obiteljskim kućama obnovljive izvore energije (solarni toplinski kolektori za pripremu potrošne tople vode i/ili potpore grijanju, fotonaponski kolektori itd.) po uzoru na sve europske zemlje, te očekivali potporu predpristupnih fondova u nepovratnom iznosu od 50 % kao i sve druge općine u RH, na tu potporu mogu zaboraviti.

Zbog propusta i nesavjesnog obavljanja posla gradske uprave još jedan vlak je prošao pored nas, a mi se nismo ukrcali. Možemo se samo pitati koliko je još ovakvih natječaja bilo, a da se naš grad nije prijavio na natječaj i kome trebaju euri iz predpristupnih fondova?! – stoji u priopćenju tajnice ogranka Sanje Katić.

http://djakovo-danas.hr/Politika/akovo-na-rubu-pameti.html