Gradonačelnikova odgovornost i briga za građane je “rupa bez dna”!

Dolaskom prvih kiša, aktualizirala se iznova tema o katastrofalnim uvjetima u gradskim vrtićima, točnije o gradskom vrtiću „Vila“ (iako je i u drugim gradskim vrtićima stanje jako loše). Hrvatski laburisti – Stranka rada su o tom problemu govorili i upozoravali prije sedam mjeseci. Gradonačelnikov odgovor dobili smo ovih dana – sedam mjeseci kasnije.

Gradonačelnik na upite roditelja, čija djeca idu u taj vrtić, mrtav – hladan izjavljuje da se „čeka rješenje problema postavljanjem panela na krov vrtića”. Iz toga proizlazi da on očekuje da netko drugi riješi njegov problem ključem: brigo moja – prijeđi na drugoga. Isto tako smo čuli izjavu od strane gradonačelnika da je „krov vrtića, rupa bez dna“. Naravno da je tako kad su se poslovi na gradskim objektima dobijali preko stranačkih i rodjačkih linija. Predlažemo gradonačelniku da posao dodijeli profesionalcima koji će dodijeljeni im posao obaviti stručno i odgovorno. Uz navedeno, podsjećamo gradonačelnika da postoji Zakon o obveznim odnosima, čl. 605, točka 1 i 2, gdje izvođač radova garantira da će u roku od 2 godine ukloniti sve nedostatke koji se nisu mogli otkriti uobičajenim pregledom prilikom primopredaje izvršenih radova. Tako se „ta rupa bez dna“ rješava!

Naš vrli gradonačelnik je također konstatirao da vrtić posluje na granici rentabilnosti. Sigurno mu je poznata ona narodna: „koliko para, toliko muzike“, pa vjerojatno očekuje da bi roditelji trebali snositi daleko veće troškove ukoliko žele da im djeca budu na suhom i toplom. Samo na znanje: u Hrvatskoj postoje sredine gdje lokalna samouprava u cijelosti pokriva troškove dječjih vrtića – postoje mjesta u Hrvatskoj gdje roditelji ostavljaju svoju djecu u vrtiće potpuno BESPLATNO! Takvu lokalnu samoupravu mi priželjkujemo i cijenimo.

Trenutno stanje u vrtiću je zaista loše, a naš gradonačelnik šminka ulice i priređuje razne šatorijade, te baca milijune proračunskog novca u vjetar, a za najmlađe sugrađane nikog nije briga!

Jedino što još možemo očekivati od našeg gradonačelnika je da uzme taj isti šator i prekrije krov vrtića – to bi zaista bilo u njegovu stilu.

Izvršni odbor Hrvatskih laburista – Stranke rada ogranak Đakovo