Kapraljević za EU bez socijalne nepravde, protiv pohlepe banaka i korporacija

tunaAktualni predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Antun Kapraljević 11. je na listi Hrvatskih laburista – Stranke rada za izbor članova Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske, koji predstoji 25. svibnja 2014. godine.

Kapraljević se na listi Hrvatskih laburista za europske izbore kandidirao, prije svega, kako bi svojim radom u Europskom parlamentu dao doprinos uređenju Europske unije kao zajednice koja se zasniva na ravnopravnosti svih zemalja članica, u kojoj prvenstvo moraju imati građani i radništvo pred interesima financijskih lobija i moćnika.

Po uvjerenju eurorealist, Kapraljević u Europskom parlamentu kani glasno i bez rukavica progovarati o socijalnoj nepravdi koja razdire Uniju, o pogubnosti pohlepe i beskrupuloznosti banaka i korporacija za ogromnu većinu njezinih građana. Svoje će aktivnosti usmjeriti ka rasformiranju Europske unije kao unije krupnog kapitala i banaka, a prema uniji građana i naroda.

U čitavoj političkoj karijeri naglašene socijalne osjetljivosti i s jakim porivom za ispunjenje pravde, građani Republike Hrvatske s Kapraljevićem u Europskom parlamentu dobivaju zaštitnika svojih prava, braniča i zagovaratelja interesa običnog, malog čovjeka.
Široj je javnosti poznat kao jedan od pionira borbe protiv korupcije, ponajprije u redovima vlasti. S pozicije prvog čelnika parlamentarnog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa nije se ustručavao javno govoriti o malverzacijama tadašnjih vlastodržaca, a upamćen je ostao po pitanju ‘Premijeru, koliko je sati?’ tijekom saborskog aktualnog prijepodneva u jeku afere sa skupocjenom kolekcijom satova Ive Sanadera.

Zajedno s Nikolom Vuljanićem, prvim na laburističkoj listi za euroizbore, Kapraljević je još 2010. godine od USKOK-a javno, prvi zahtijevao istragu kriminogene HDZ-ove vlasti na čelu sa Sanaderom.

Hrvatska će s Kapraljevićem imati europarlamentarca koji s pravima i interesima građana i radnika neće raditi kompromise! Banke i korporacije imat će razloga za brigu!