Laburisti: izdržimo do lokalnih izbora

Hrvatski laburisti – Stranka rada namjerno u prosincu nije davala nikakva priopćenja niti odašiljala političke poruke iz razloga što smo priželjkivali da naši sugrađani u predblagdansko božićno i novogodišnje vrijeme budu pošteđeni političkog nadmetanja, te se posvete svojim bližnjima i sa svojim obiteljima dostojno provedu blagdane, onoliko koliko im neimaština i besparica dozvoljavaju.

Nažalost ništa obećavajuće i dobro nas ne očekuje niti ove godine, ako je suditi po ukidanju nulte stope PDV-a na kruh i mlijeko odmah prvog dana nove godine, smanjenje plaće prosvjetarima, ukidanje božićnice i ostalim rezovima na prihod malog čovjeka.

Međutim, unatoč tome, naš ministar financija ugodno šeće ulicama Dubaija, te besramno naglašava kako si on sa svojim prihodima to može platiti. Tko pita onih 360.000 nezaposlenih kojima Vlada treba omogućiti zaposlenje, kako su oni proveli blagdane i što si bez primanja mogu priuštiti. Ista ta Vlada koja običnom puku reže plaće, povećava plaće šefova državnih agencija ni manje ni više nego za 20 %. Pitamo se kako bi nam tek bilo da nisu tzv. socijaldemokrati na vlasti i koliko još puk hrvatski može izdržati?

Još jedna godina je prošla, a mi nemamo mladih stanovnika po rođenju Đakovčanina. Majke rađaju djecu po cijeloj Slavoniji, ali ne i u našem gradu. Ne samo da nemamo bolnicu, poput svih drugih gradova u našem okruženju, nemamo čak niti specijalističku ordinaciju okuliste. Naši sugrađani moraju uzimati slobodan dan i putovati o svom trošku u druge gradove na takve jednostavne, većini potrebne, specijalističke preglede.

Tko treba Državno odvjetništvo mora se uputiti u Našice. Željezničku povezanost s metropolom izgubili smo u nizu drugih „izmještenih“, čitaj oduzetih, nam institucija.
Jedino u čemu naš grad u postotcima sigurno raste je broj nezaposlenih koji s područja Đakovštine broji vrtoglavih 5.700 ljudi.

Unatoč tako katastrofalno lošem stanju u gradu, nažalost ne vidimo da gradski oci povlače poteze ili rade danonoćno na tome da nam bude bolje. Vikend gradonačelnik i dogradonačelnik nas uvjeravaju da imaju nepresušan izvor energije te da stignu obavljati sve obaveze u Saboru i Gradu Đakovu. Isti ti Supermani ne osjećaju krivicu za ovakvo stanje svojih sugrađana.

Što na kraju reći nego Bože nam pomozi da izdržimo do lokalnih izbora, a onda okrećemo novu stranicu gospodarskog rasta, prosperiteta i boljeg života svih naših sugrađana – stoji u priopćenju tajnice ogranka Sanje Katić.

http://djakovo-danas.hr/Politika/laburisti-izdrimo-do-lokalnih-izbora.html