Laburisti u zajednici

Ogranak stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada osnovan je u Čepinu u 2. mjesecu ove godine, a prije desetak dana došlo je i do promjene samog vodstva stranke koje će se između ostalog i predstaviti kroz kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima na koje će izaći samostalno. Upravo novo vodstvo ogranka na čelu sa novoizabranim predsjednikom Bernardom Bestvinom organiziralo je promotivni štand na kojem će stanovnicima Čepina predstaviti program stranke, te uz kojeg će uz neke nove ideje pokušati istaknuti probleme i samo rješavanje istih na području općine Čepin.

Neki od glavnih problema koje su laburisti istaknuli su: netransparentno trošenje novca, te neinformiranost građana o radu općinske vlasti. Također, laburisti ističu kako dosadašnja vlast nije ponudila stratešku politiku za razvoj Čepina, te da upravo iz tog razloga samo mjesto već godinama gospodarski propada, a mladi odlaze.

Predstavljanjem akcije „Knjiga žalbe“ građani će slobodno i neovisno moći istaknuti sve kritike na rad općinske vlasti i slobodno ponuditi prijedloge, te viđenje rješavanja problema koji su neophodni za rast i razvoj ove općine. Ovakvim oblikom suradnje s građanima, a i mnogim drugim, laburisti su krenuli s pripremama kojima će se prezentirati u budućnosti za lokalne izbore.

Predsjednik ogranka Čepin:
mr.sc. Bernard Bestvina