NE rasprodaji strojeva – sačuvajmo proizvodnju

Djakovo-Sanja-KaticJoš davne 1947. Godine od obiteljske stolarije Kruljac osnovano je poduzeće Stjepan Geli. Tvrtka koja je imala tradiciju, program i strojeve, nakon 66 godina uspješnog rada 08. 02. 2013. proglasila je stečaj. 106 radnika DI Geli potpisalo je otkaz Ugovora o radu, s otkaznim rokom od 30 dana, te se pridružilo vojsci nezaposlenih u ovom gradu. Zbog sudbine tog poduzeće, a napose radnika, vjerujem da niti jedan Đakovčanin nije ostao ravnodušan.

Budući da smo putem medija preplavljeni informacijama o raznim stečajevima, postali smo svojevrsni „eksperti“ za odvijanje stečajnog postupka. Naime, znam da za neke tvrtke stečaj nije bio poguban, da su se sačuvala radna mjesta i nastavila proizvodnja.
U stečajnog upravitelja, gospodina Šimu Bošnjaka imam puno povjerenje te apeliram i zalažem se, u svoje ime, a vjerujem i u ime svih sugrađana, da se DI Geli iznajmi, ako treba i bez naknade, budućem investitoru, da se proizvodnja nastavi i sačuva što veći broj radnih mjesta. Nikako se ne smije dogoditi pojedinačna rasprodaja strojeva jer u tom slučaju proizvodnje više nema.

Vjerujem i nadam se da će se investitor pronaći, da će se proizvodnja nastaviti i u pilani i u DI Geli. Velike nade polažem u stečajnog upravitelja gospodina Bošnjaka, u njegovu sposobnost i zalaganje da se takvo što i ostvari.

S velikom pažnjom pratit ćemo razvoj događaja u Di Geli i nadati se dobrom rješenju za nastavak proizvodnje i očuvanju tako bitnih radnih mjesta.

Đakovo, 09. 02. 2013.

Kandidatkinja Hrvatskih laburista – Stranke rada za gradonačelnicu Đakova

Sanja Katić