OSVRT NA ZABRINJAVAJUĆE „NERVOZNU“ REAKCIJU NAČELNIKA I ZAMJENIKA NAČELNIKA

Nakon što je Ogranak Hrvatskih laburista Satnica Đakovačka u javnost izašao s pitanjem vladajućima zbog čega Općina Satnica Đakovačka nije ušla u projekt jeftinijeg prijevoza do Đakova, o svemu su se „nervoznim“ priopćenjem oglasili načelnik te zamjenik načelnika koji su se očito osjetili napadnutima, mada smatramo da za tako nešto nema razloga.

Iznenađuje koliko smo napada doživjeli na osobnoj razini samo zbog jednog legitimno postavljenog pitanja koje muči mještane naše Općine i na koje imaju pravo čuti odgovor. Umjesto odgovora dobili smo kritiku kako smo „huškači“ i kako taj projekt uopće nije toliko bitan za naše mjesto.

Sve nas je to neugodno iznenadilo jer smo smatrali da načelnik i zamjenik načelnika razumiju da su izabrani od strane mještana i da mještani imaju pravo dobiti odgovore. Mislili smo da je prošlo vrijeme kada se nije smjelo postavljati pitanja. Smatramo i dalje da je načelnik dobar čovjek i nećemo se spustiti na razinu osobnih prozivki (to je stvar političkog dijaloga, ali i opće kulture), ali jasno poručujemo da nas nitko neće ušutkati u namjeri da postavimo pitanja koja muče mještane Satnice Đakovačke i Gašinaca.

Mještanima poručujemo da se zapitaju: Zbog čega nitko prije nas nije ovakva i slična pitanja postavljao? Gdje su oporbene stranke i zašto šute o svemu što se (ne)radi u našoj Općini. Načelnik spominje kako jeftiniji gradski prijevoz nije bitan za mještane. Jeste li ih pitali načelniče? Mislite li da svatko ima osobni automobil ili da je mještanima lakše izdvojiti 21 kn umjesto 7 kn? Kažete da stariji mještani ne koriste javni prijevoz. Mnogi se s ovom vašom izjavom ne bi složili. Možda bi ga i koristili kad bi bio prihvatljiviji.

Žao nam je što naše pitanje vladajući nisu doživjeli kao konstruktivno i dobronamjerno kao što je i bilo, već kao napad. Očigledno je da se načelnik, ili njegovi najbliži suradnici, nisu odmaknuli od jednog mentaliteta prema kojemu su svi koji misle drukčije od njih neprijatelji.

Dakle, u cilju konstruktivnijeg političkog dijaloga poručujemo da ćemo imati još mnogo pitanja i nadamo se da će mještani na njih dobiti odgovor jer jedino što mi kao Hrvatski laburisti – Stranka rada želimo, jest biti glas naroda i „malog čovjeka“ koji nije u mogućnosti postaviti vam pitanje.

P.S. S obzirom na reakciju kakvu smo mi dobili, sada nam je jasnije zašto nitko ne smije postavljati pitanja. Međutim, „MLADI LAVOVI“ (kako su nas prozvali u svom osvrtu) se ne daju lako zastrašiti.