Pecnik: Prijavljivanje Osijeka za projekt Europske prijestolnice kulture 2020. šansa je za svestrani razvoj

Pecnik-Pecnik je rekao kako to nije samo kulturno pitanje, nego dugoročni projekt urbanoga, gospodarskoga i socijalnog razvoja grada koji bi za Osijek mogao imati značenje koje je svojedobno Univerzijada imala za Zagreb

OSIJEK – Kandidat Hrvatskih laburista – stranke rada za osječkoga gradonačelnika Jaroslav Pecnik izjavio je danas kako je prijavljivanje Osijeka za projekt Europske prijestolnice kulture 2020. godine šansa za njegov svestrani razvoj.

Na konferenciji za novinare Pecnik je rekao kako to nije samo kulturno pitanje, nego dugoročni projekt urbanoga, gospodarskoga i socijalnog razvoja grada koji bi za Osijek mogao imati značenje koje je svojedobno Univerzijada imala za Zagreb.

Pecnik smatra da Osijek, iako će u Hrvatskoj imati protukandidate, ima posebne mogućnosti jer se u tom projektu vrednuje gradska sredina koja želi izići iz regionalne anonimnosti. Ocijenio je da je riječ o ozbiljnom projektu u sklopu kojega treba obaviti mnoge pripreme, ali o njemu se dosad, kako je rekao, “puno govorilo, ali malo radilo”.

Kandidatkinja za dogradonačelnicu Silvija Dološić istaknula je kako će prioriteti Hrvatskih laburista, dobiju li povjerenje građana, biti otvorenje novih domova za starije i nemoćne osobe, poticanje stambenog zbrinjavanja mladih i socijalno ugroženih osoba. Također i sufinanciranje rada bez zasnivanja radnog odnosa do iznosa minimalne plaće te isplata stalnoga mjesečnog dodatka od 100 kuna umirovljenicima s mirovinom nižom od 1800 kuna.

Sve dosadašnje gradske vlasti štitile su ponajprije svoje privatne interese, a cilj laburista je zaštita radnika i najugroženiih skupina te borba za interese onih od kojih su sve stranke digle ruke ili ih se sjete uoči izbora, poručila je Dološić.

Kandidat za dogradonačelnika Bruno Zorić rekao je kako će se Hrvatski laburisti zauzimati za osnutak gradskoga poduzetničkog fonda za pomoć poduzetnicima početnicima te za snižavanje cijena komunalnih usluga.

Preneseno sa:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Slavonija/Pecnik-Prijavljivanje-Osijeka-za-projekt-Europske-prijestolnice-kulture-2020.-sansa-je-za-svestrani-razvoj