Politička škola

Pecnik pišeHDSSB-e je najavio kako će organizirati za svoje članove i simpatizere političku akademiju u kojoj će obrazovati svoje kadrove, političkom poštenju i neupitnom domoljublju, kako to već i prilići jednoj ozbiljnoj i odgovornoj stranci. Zainteresiran ovom informacijom, kao skromni lokalpatriota uzimam si slobodu i voditeljici ove akademije predlažem samoinicijativno neke od mogućih predavača i kolegija:
– Salapić – Bioetika kameleona
– Vinković – Financijsko-poslovni inžinjering (s posebnim osvrtom na „Dvostruko knjigovodstvo putnih naloga“)
– Drmić – Izborni stranački inžinjering (a fakultativno „Uloga batine u medijima“ i „Pravni aspekti tehnologije podmićivanja“)
– Šišljagić – Psihopatologija i/li parapsihologija teledirigiranog političkog ponašanja(uža specijalizacija „Medicinski aspekti slijepe političke poslušnosti i odanosti“)
– Burić – Verbalni terorizam
– Bubalo – Politički klo(v)novi
– Vrbošić – Diplomatske osnove privatno-javnog partnerstva i politički karijerizam
– Matković – Političke bajke.
Kao gostujući profesore mogli bi pozvati nesuđenog magistra Antu Đapića; predlažem kolegij Analiza komparativnih kompilacija(s posebnim osvrtom na ulogu i značaj Resavske škole prepisivanja); ministar Vrdoljak bi mogao održati predavanje o milosrđu i domoljublju hrvatske (neo)liberalne poduzetničke elite. A, gđa Biljana Borzan bi kao liječnica mogla održati predavanje iz zdravstvenog(područje IV modula) odgoja naslovljeno „Pazi(m), pristajem na sve, samo da ostanem nevina“. Kao predavača ne bi trebalo zaobići ni lik prepoznatljivog “hrvatskog stražara”, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ivana Vekića, koji ima širok dijapazon (ne)potrebnih znanja. Predlažem za početak kolegij “Zločin (o)pisan ćirilicom” ili „Domoljubni uvod u ratne zločine hrvatskog antifašizma…“. Time se naravno lista predavača ne iscrpljuje, trebalo bi ju proširiti sa prepoznatljivim i uglednim osječkim kadrom razasutim širom Lijepe naše. Time, prije svega mislim na Vladimira Šeksa, Krunislava Olujića, Zlatka Kramarića; a malo bolje informirani lokalpatriota sigurno bi se prisjetio još ponekog koji bi ovu listu učinio bogatijom i uglednijom.

Jaroslav Pecnik