Predizborne nebuloze

Čaba piše

Kao što je već rečeno i napisano laburisti Belog Manastira izlaze na izbore 19.05.2013. samostalno,s listom za gradsko vijeće. Nedavno smo donijeli odluku da nećemo ulaziti ni u postizborne koalicije.
Time želimo poslati poruku da je glas za laburiste zaista glas za ostvaranje naših ciljeva, a ne glas za kasniju političku trgovinu.
Medijski istupi na BM političkoj sceni dnevno potvrđuju da smo donijeli ispravnu odluku. Tako je vođa koalicije oko HDZ-a i kandidat za gradonačelnika, a sadašnji predsjednik gradskog vijeća, Davorin Bubalović rekao slijedeće:“..koalicija…donijela gradu najveći prosperitet u povijesti“!!!
1.poviješću neka se bave povjesničari, a ne dermatovenerolozi.
2.izvršnu vlast u gradu ima gradonačelnik, a ne gradsko vijeće u kojem većinu ima stara/nova koalicija. Da li su bili u nekoj tajnoj koaliciji s Bubalovićevim partnerom u šahu, aktualnim gradonačelnikom Dobošom? Ili je ovo samo još jedan autogol?
3.ne vrijeđati zdravu pamet građana, jer isti gospodin u nastavku izlaganja kaže:“temeljni cilj je zaustavljanje negativnih trendova, prije svega nezaposlenosti i napuštanja grada od strane mladih obitelji…osnovna škola je u posljednje 4 godine ostala bez 150 učenika…nezaposlenost…“!
Kako to doktore? Niste vi pridonijeli negativnim trendovima? Dajte se odlučite:da li je Beli Manastir grad prosperiteta ili negativnih trendova?
Izgleda da se odlučio, jer je nakon nekoliko dana na predstavljanju zamjeničkih kandidata spominjao „..negativan trend iseljavanja..“. Govorilo se i o pozitivnoj kampanji… Pa kako će protiv sebe? Konačno su shvatili i sjetili se tko je bio na vlasti svih ovih godina. Kako u Zagrebu,tako i u Osijeku i Belom Manastiru!? I nije bilo teško, obzirom da je gradonačelnik Belog Manastira u periodu 2005.-2009. bio upravo Davorin Bubalović.
Zatim se lamentira o investitorima i započetim projektima, koji su (tako ispada) za vrijeme najvećeg prosperiteta grada zaustavljeni. Valjda misle na vrtić od cca 10.000.000 kuna, za koji su im iz Vlade morali objasniti da mogu sagraditi 3 za taj novac. Ili na nove ugovore omiljenom koncesionaru koji su za vrijeme dok je gradonačelnik bio Bubalović,narasli na 6.000.000 kuna.
O kompetencijama zamjeničkih kandidata za zaustavljanje trendova i njihovom liku i djelu, neću govoriti, i to iz poštovanja prema kandidatkinji.
To bi bio taj novi HDZ o kojem divani simpatični Lac. I dalje bez dodira sa stvarnošću, s pregršt praznih obećanja, dok nas „trendovi“ vuku na dno.
Zato poručujemo:dosta je, vratimo osmjeh Belom Manastiru s novim ljudima i novom politikom. Nama je još stalo!

Čaba Čuso,28.04.2013.