Predizborni Dan žena

Caba cusoDa su izbori svake godine i po mogućnosti blizu mjesecu ožujku, žene bi imale (ako već nemaju radna mjesta i ravnopravnost), cvijeća u izobilju. I čestitki,naravno.
Takav se barem dojam stječe u Belom Manastiru. Danas Forum žena SDP-a i gradonačelnik, a sutra HDZ darivaju HDZ-ovke iz „Katarine Zrinske“ danas ugošćuju kolegice iz cijele županije. I u Dardi su se mladi zajedničari sjetili ovog praznika.
Vrlo pohvalno da nema maloga „ali“. Ni uz najbolju volju se ne možemo sjetiti da je prije 365 dana itko uputio čestitku, a kamoli nešto darivao. Laburisti Belog Manastira su to učinili.
Ovo je suprotno od onoga što kolega Pecnik zove „nepolitična politika“. Licemjerje, podilaženje birači(ca)ma,pa opet licemjerje. Upravo taj isti belomanastirski HDZ decenijama nema nijednu ženu u vrhu stranke, a na brzinu se mogu sjetiti samo jedne žene koja je predstavljala njih i koalicijske partnere u Gradskom vijeću. Uostalom evo podataka:na zadnjim parlamentarnim izborima HDZ je imao 2 žene (od 14) na listi u IV izbornoj jedinici, a na lokalnim izborima 2009. županijska (koalicijska) lista je imala omjer 5 od 47. Pametnome dosta.

Predsjednik ogranka
Čaba Čuso 08.03.2013.