Radnicima Slavonija MK otkazi i 100 tisuća kuna pomoći od Grada

Sjećate se laburističke priče o Građanskom fondu solidarnosti?

197 djelatnika Slavonije MK 17. srpnja upisat će se u evidenciju nezaposlenih. S obzirom na to da im nisu isplaćene tri plaće u pomoć je sa 100 tisuća kuna priskočio Grad, kako bi im barem malo olakšao tešku situaciju u kojoj se nalaze.

slavonija-mk

Slavonija modna konfekcija nekad je zapošljavala 1600 djelatnika a posljednjih preostalih 197 od 17. srpnja upisat će se u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Gubitak Slavnije MK iznosi oko 96 milijuna kuna a stečaj je pokrenut krajem lipnja. Račun tvrtke je u blokadi, radnicima nisu isplaćene tri zaostale plaće niti doprinosi a niti ih ne mogu dobiti je nema novih ugovorenih poslova.

Radnike su u srijedu posjetili osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i Jaroslav Pecnik, ispred stranke rada, osječkih Laburista. Vrkić je poručio kako je za 197 djelatnika Slavonije iz gradskog proračuna uplaćeno 500 kuna, odnosno ukupno oko 100 tisuća kuna.

Riječ je o novcu poreznih obveznika Grada Osijeka, kojima treba zahvaliti, istaknuo je Vrkić, te naglasio kako se radi o simboličnoj pomoći. Inače, tvrtka za redovno poslovanje mora mjesečno uprihoditi oko 800 tisuća kuna samo za plaće a dosadašnjim poslovanjem nije se mogla skupiti niti polovica tog novca.

Sudbina tvrtke, te što će se dogoditi s neisplaćenim plaćama i potraživanjima, trebala bi se znati 10. rujna za kada je zakazano ročište. Najveći vjerovnik je država, stoga su sve nade o opstanku tvrtke usmjerene prema Ministarstvu gospodarstva.

preneseno sa:
http://osijek-online.com/gospodarstvo/item/6349-radnicima-slavonija-mk-otkazi-i-100-tisuca-kuna-pomoci-od-grad