RADOM VOLIMO OSIJEK

Mi znamo što treba, mi smo ZA SRETNIH 6 :

MORALNO

1. Osijek mora postati moralno mjesto odgovornih pojedicana koji će raditi pošteno, na dobrobit vlastitih sugrađana. Jačanje lokalne samouprave , borba protiv korupcije, stručnost, rad s mladima uz prihvaćanje njihovih različitosti, vraćanje digniteta odgajateljima, nastavnicima i profesorima.

SOCIJALNO

2. Osijek – socijalni grad. Moderni gradski sustav sa snažnom infrastrukturom, snažno povezana gradska poduzeća sa socijalnom strukturom i stručnim zaposlenicima.

SRETNO

3. Promoviranje Slavonije kao regije sretnih i uspiješnih ljudi. Nagrađivanje svih uspješnih pojedinaca, osnivanje posebnog fonda za te namjene, stipendije za napredne učenike, studente. Stvaranje brand – a „VOLIM SLAVONIJU“, rad na promjeni potrošačkih navika ljudi u cilju prepoznavanja potreba za kupovanjem domaćih kvalitetnih proizvoda. Ponosno isticanje vlastitog identiteta uz posebno čuvanje kulturnog i tradicionalnog nasljeđa, njegovo obavezno prenošenje na mlade.

DRUŠTVENO ODGOVORNO

4. Rad za opće dobro. Poticati razvoj civilnih udruga, volonterstvo, jačati socijalnu osjetljivost i bolju raspodjelu resursa. Novac kao osnovnu inspiraciju zamijeniti poštovanjem, ugledom u društvu (stvarnim naravno, koji se očituje brojem pročitanih knjiga, dobrim dijelima koja su učinjena, a ne brojem katova na kući i snagom motora u automobilu).

STRUČNO

5. Sposobnost treba postati glavni kriterij. Hitno ukinuti “strančarenje”, omogućiti da nestranačke osobe potpuno jednako konkuriraju za najvažnija mjesta u društvu. Poticati razvoj najrazličitijih talenata (pogotovo kod mladih) i njihovo maksimalno iskorištavanje za razvoj društva.

REGIONALNO

6. Pozitivni regionalizam. Afirmirati poštene, domoljubne građane koji svoje domoljublje iskazuju radom i plaćanjem poreza. Pozicionirati Osijek i Slavoniju kao mjesto gdje se telerira različitost i potiče kreativnost.