Šepavi pital u Monoštoru

Čaba piše

Tako bi se mogla nazvati belomanastirska varijanta Kukuriku koalicije.
I ova „kopnena“ (bez IDS-a) varijanta je umanjena za HSU, koji se priklonio starom/novom partneru, HDZ-u. Džaba aktualnom gradonačelniku što je, unatoč globalnoj recesiji i padu gradskih prihoda, velikodušno dijelio uskrsnice i novac trima umirovljeničkim udrugama.
Stožerna, tj. jača, veća stranka koalicije SDP-HNS bi trebao biti SDP, međutim, gledajući kandidate za gradonačelnika i zamjenike, ne izgleda tako.
Naime, gradonačelnički je kandidat nestranački, a jedan od zamjenika je iz HNS-a. Inače,dečkima iz liberalnih demokrata kapa do poda. Udali su se puno bolje no što su se nadali, jer su u miraz donijeli mizernu potporu na državnoj razini. Osim toga, nikada nisu bili u gradskom vijeću, a zadnji im je gradonačelnički kandidat u drugom krugu podržao HDZ-ovog kandidata.
Tako se nastavlja glavinjanje SDP-a bespućima BM-političke scene. Pošto su sjedili u svim sazivima gradskog vijeća do sada, suodgovorni su za stanje u gradu, iako će oni tvrditi suprotno.
Ne sjećamo se da su izašli sa sjednice ili da su bojkotirali rad vijeća.
Nakon 4 neuspješne godine u fotelji gradonačelnika, oni ponovo kandidiraju istu osobu, koja i dalje nije njihov član.
Dotični gosp. Ivan Doboš navodno zna zaigrati šah s predsjednikom gradskog vijeća, inače HDZ-ovcem, Bubalovićem. Ova partija će trajati do 19.05.2013., ali što ako završi remijem koji će građane i dalje držati u šahu, patu i sve više matu ?!?
Pozivamo ih da matiraju sve trgovce i šahiste na političkoj sceni i poklone povjerenje laburistima koji izlaze samostalno.

Čaba Čuso

PS: pital je pijetao po šokački, a Monoštor izraz za Beli Manastir.