Sudjelovanje predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije na predstavljanju inicijative za organiziranje Ženskog suda pravde u Osijeku

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije Silvija Dološić sudjelovala je u radu i predstavljaju inicijative za organiziranje Ženskog suda pravde koja se održala 5. i 6. rujna u Arheološkom muzeju u Osijeku. Predsjednica povjerenstva je željela dati punu podršku osnivanju takvog suda jer žene su svjedočile o različitim oblicima nasilja i nepravdi koja do sada nisu sankcionirana od nadležnih institucija i društveno priznata kao što su npr; nemogućnost ostvarivanja prava civilnih žrtava rata, progon, prijetnje, izolacija i isključivanje iz zajednice.

SAM_2485IMG_1123

Prezentaciju i diskusiju o Inicijativi za Ženski sud vodile su: Katarina Kruhonja, Nela Pamuković, Marijana Senjak i Rada Borić.

Ženski sudovi nastaju unutar civilnog društva i pružaju prostor ženama ne samo da svjedoče o svakodnevnom iskustvu nepravde već i da stvaraju nove koncepte rada i mira.

Izvor:http://www.ured-ravnopravnost.hr/site/hr/lokalna-povjerenstva/iz-rada-lokalnih-povjerenstava/71-povjerenstvo-za-rs-osjeko-baranjske-upanije/1117-sudjelovanje-predsjednice-povjerenstva-za-ravnopravnost-spolova-osjeko-baranjske-upanije-na-predstavljanju-inicijative-za-organiziranje-enskog-suda-pravde-u-osijeku.html