Našički laburisti: Sumrak demokracije

Osvrtom na objave u nekim medijima kako peticija koju su provodili Našički laburisti povodom preimenovanja glavnog gradskog trga nije uspjela, moramo pojasniti da je peticija politički akt, ili kolektivna predstavka građana upućena u ovom slučaju gradskoj vlasti sa određenim zahtjevom.Našički laburisti ne sudjeluju u radu Gradskog Vijeća Grada Našica, ali želimo reagirati i ukazivati na probleme u našem gradu.

To možemo samo demokratskim putem kao što je u ovom slučaju bila peticija.Peticija je uspjela! Uspjela je jer je pokazala volju građana grada Našica. Uspjela je jer su Građani grada Našica iskazali svoje mišljenje i svoju volju. Nažalost, demokracija „ne stanuje“ u našem gradu. Gradonačelnik nas nije želio primiti da bi mu uručili peticiju s 1600 potpisa. Gradonačelnik koji je izjavio da je ON uvjeren da nijedna buduća vlast neće ovo ime više nikada mijenjati. Živimo u gradu gdje se ne poštuje volja građana. Našički laburisti će i dalje biti aktivni, pokazivati i dokazivati da je nama stalo.
Zahvaljujemo svim građanima koji su potpisali peticiju, koji su tim činom željeli da se čuje i njihov glas.

Ovim putem javno želimo zahvaliti dosadašnjoj predsjednici Danici Božić, koja je svojim nesebičnim radom, svojim velikim srcem, entuzijazmom osnovala i digla na noge našički ogranak Hrvatskih laburista-Stranke rada.

Siniša Vukobratović
Hrvatski laburisti-Stranka rada ogranak Našice