Hrvatski laburisti Đakova izabrali novo vodstvo

Hrvatski laburisti Đakova izabrali su novo vodstvo i pojačali se s novih trideset članova radnica i radnika Đakovštine

U petak, 17. kolovoza, Hrvatski laburisti ogranka Đakovo izabrali su, na Izvanrednoj izbornoj skupštini, novo vodstvo. Novi predsjednik ogranka je Nikola Lelas, a za tajnicu ogranka izabrana je Sanja Katić koja je s još trideset bivših radnica i radnika Đakovštine pristupila Hrvatskim laburistima.

<

Nikola Lelas zahvalio se na povjerenju i izboru za predsjednika, a za svoj prioritet istaknuo je ozbiljan rad i promjenu negativnih trendova, osobito po pitanju radnih mjesta, u Đakovu i Đakovštini.

Od danas je na nama da svojim djelovanjem vratimo dostojanstvo radnicima, a to je izvedivo jedino da svim silama pokušamo natjerati vladajuće na politiku zapošljavanja kroz poticanje proizvodnje i stvaranja nove vrijednosti. Tu moramo tražiti partnere u društvenim skupinama poput poljoprivrednika, obrtnika, malih poduzetnika, mladih, nezaposlenih, udruga civilnog društva i svih onih koji imaju želju da se građani ovog grada izvuku iz gliba u koji nas je sve skupa uvukla politika inata koju današnja vlast provodi već godinama. Želim da sa svakom od tih skupina povedemo razgovore o njihovim problemima i zajedno u okviru naših programskih ciljeva ponudimo odgovore i riješenja na dobrobit svih nas. Mišljenja sam da posebnu pozornost treba posvetiti poljoprivredi jer je to trenutbo jedini resurs koji u kratkom roku može dati vidljive rezultate i zaposliti veliki broj ljudi potičući uzgoj radno intenzivnih kultura. Isto tako moramo pronaći model kako potaknuti mlade,pogotovo visoko obrazovane da ostanu u gradu a ne da idu u pečalbu. Naravno,za sve to nužno je osigurati preduvjete, a jedan od glavnih preduvjeta je pobjeda na lokalnim izborima stoga predlažem da sve aktivnosti do petog mjeseca slijedeće godine podredimo tom cilju i u tome očekujem vašu podršku istaknuo je Lelas u svom nastupnom govoru.

Hrvatski laburisti Đakova aktivno su proveli ljeto, a idućih mjeseci nastojat će i kadrovski i organizacijski nastaviti pripreme za lokalne izbore, prije svega vodeći brigu o svim potrebama sugrađana. “Ne možemo biti zadovoljni stanjem u našem kraju, nezaposlenost je ogromna, Đakovo ima najveću stopu nezaposlenosti u županiji, više od 3.500 nezaposlenih u Đakovu i 5.000 u Đakovštini”, istaknula je Sanja Katić nova tajnica ogranka Đakovo.