Našički laburisti traže GLAS za SPAS!

Osvrtom na zadnju sjednicu Gradskog vijeća Našica, na kojoj je donesena odluka o preimenovanju dosadašnjeg Pejačevićevog trga u Trg dr. Franje Tuđmana. Hrvatski laburisti-Stranka rada, ogranak Našice izjavljuje kako ne sudjeluju u Gradskom vijeću, povodom istog ne možemo odlučivati o odlukama vezanima za naš grad. Odluku je donijela gradska vlast koju su naši sugrađani demokratskim putem izabrali na prošlim lokalnim izborima, pa povodom istog želimo vjerovati da je to volja i naših sugrađana. Samo sa velikim žaljenjem moramo istaknuti da Našice polako gubi svoj identitet. Identitet zbog kojih svugdje prepoznaju Našice. Vezano uz tu odluku, Hrvatski laburisti iz Našica odlučili su provesti anketu među svojim sugrađanima da bi utvrdili javno mnijenje vezano uz tu odluku. Sljedećih dana će Našički laburisti obilaziti svoje sugrađane po gradu, i anketirati ih. U srijedu na prostoru pokraj hotela „PARK“ od 08-12 sati, građani će moći sami ispuniti anketu.Pozivamo svoje sugrađane da dođu, i ispune anketu. Anketu među sugrađanima je napravio i portal nasice.com, iz koje je vidljivo da su Našičani nezadovoljni preimenovanjem našeg glavnog trga.

Kada završimo anketu, našem gradonačelniku ćemo predati konačne rezultate naše ankete. U široj javnosti se malo zna o problemima oko povrata „malog i velikog“ dvorca nasljednicima obitelji Pejačević, dio šuma oko Našica u površini od 1.860 hektara su već vraćene nasljednicima i preprodane. Tražili su najam od 208.000 kuna mjesečno za korištenje dvorca?! Da spomenemo samo da se u dvorcima nalazi možemo reći kompletna povijest, i kultura Grada Našica. Koliko je samo novaca uloženo u održavanje istog pod budnim okom konzervatora. Da budu, i ostanu u takvom stanju da se mi Našičani uvijek hvalimo svojim dvorcem,dvorcima. Koliko je samo Grad Našice dobio nagrada kao najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske. Vjerujemo da trenutna vlast Grada Našica čini sve da to onemogući, ali mislimo da je to pitanje i državni interes. Ako izgubimo dvorce, izgubili smo i Našice.

Povodom toga želimo da ovo postane državni interes.Ali i da pobudi javni interes. Ako se mogu spašavati privatna poduzeća, ako se mogu spašavati banke, da li puno tražimo da se spasi naš grad.Jer Grad Našice je dio države,a mi smo građani ove države. Našice su u srcu Slavonije geografski, ali prometno odsječeni kao da živimo u prošlom stoljeću. Nemamo ni jednu autobusnu liniju za Zagreb, nemamo nikakvu povezanost sa Slavonskim Brodom, Đakovom,ostale linije su zanemarive.U potpunosti je prekinut promet na pruzi Našice-Pleternica-Nova Kapela.Nije isplativo!

Pa postoji li uopće kod nas državni interes?
Nije isplativo!
Da li je isplativo raditi, a ne primati plaću?
Da li je isplativo ići u mirovinu?
Da li je isplativo raditi za minimalac?
Da li je isplativo primati bonove umjesto plaće?
Da li je isplativo živjeti?!

Ovim putem molimo Vladu Republike Hrvatske, nadležne državne institucije da pomognu Našicama oko spora s nasljednicima „naših“ dvoraca. Da ne postanu privatne vile nekoga tajkuna ograđenih nekom visokom ogradom. Jer sve je moguće, a vremena je jako malo.

Mi, Hrvatski laburisti-Stranke rada ogranka Našice, ne želimo se politički „prepucavati“ niti nadmudrivati, već konstruktivno rješavati probleme, pomagati i biti uvijek uz svoje sugrađane.JER MI NISMO ISTI.

Hrvatski laburisti-Stranka rada
OGRANAK NAŠICE