Oni su krivi, niste vi

Dragan - pišeSlavonski Laburisti poručuju : Za stanje u Slavoniji krivi su političari od 90. – te do danas, banke i neoliberalni vlastodršci

U čestom druženju s građanima može se primijetiti da naši ljudi u zadnje vrijeme hodaju pognute glave, depresivni su, gledaju u prazno, rijetko sudjeluju u razgovorima i komentarima. Kao da osjećaju neku nelagodu, strah, sram … Kao da nas je sve zajedno netko uvjerio da smo mi krivi, da nas treba biti stid jer smo to dopustili (PR propaganda koja je došla sa potpuno iste strane kao i naši bogati poslodavci upravo govori o tome, knjižare su pune knjiga o psihološkoj samopomoći).
Ne, mi nismo krivi, Vi niste krivi. Krivi su oni koji su omogućili raznim polulikovima da svojim novcem pokupuju sve ono što je nama sveto ( pa i našu čast ), krivi su oni koji su beskrupulozno samo stvarali bogatsvo, a da ih pri tom nije zanimalo kako su do toga došli. Krivi su oni koji su zapošljavali samo podobne koji će ostvarivati njihove ( a ne naše snove ), koji će za 20 % veću plaću potpuno bezosjećajno gaziti one s kojim su do jučer djelili i dobro i zlo. Oni si bili jači i nametnuli nam svoja pravila, o kojma mi gotovo nismo znali ništa.

Pokažimo da smo zajedno ipak jači

Pokažimo da im se možemo i znamo oduprijeti, pokažimo im da smo sigurni da je ukidanje valutne klauzule jedno od najjačih političkih stavova koji nas zaokupljuju, pokažimo im da se ne bojimo da će nam još vise povećati kamatu ( vise nam nemaju što uzeti ), pokažimo im da ćemo se boriti za bolji i pravedniji zakon o radu gdje će neisplata plaća biti teška povreda poslovanja ( ili bolje, krivično djelo ), a ne normalan način poslovanja kako bi se ostvarivala veća dobit. Pokažimo im da smo shvatili želju za što manjim brojem radnih mjesta koji će dovesti samo do još niže cijene rada.
Podignimo glavu, pogledajmo ih ravno u oči i recimo im : “ Vi ste krivi, nismo mi !” Krivi ste što ste pohlepni, nemoralni, nepošteni, nestručni, bahati. Krivi ste što mislite da ste svemogući, da vam nitko ništa ne može, da iz svojih skrivenih vila i skupih automobila možete vladati ovim svijetom. Prevarili ste se, ne možete !
Dolazi vrijeme kada će RAD, POŠTENJE, PRAVEDNOST, ISTINA, STRUČNOST postati opće – prihvaćenje kategorije vrijednosti.

Dragan Sekur