U HDZ-u ništa novo, ma koliko oni tvrdili suprotno

Caba cusoŠto povezuje lavinu reakcija na Milanovićeve izjave o građanskim ratovima i gostovanje našeg Miroslava Varge i HDZ-ovog Gorana Ivanovića u V&P tretmanu Osječke televizije?
To je HDZ, stranka koja ima zasluge u stvaranju države,ali je i najodgovornija za stanje u kojem se država nalazi. A ono je kritično.
Među prvima su požurili kritizirati i vrlo su glasni u orkestriranoj halabuci. Tu su i njihovi sateliti poput HVIDR-e.
No, problem je u izjavama Gorana Ivanovića Laca, kandidata HDZ-a za župana Osječko-baranjske županije, da je ovo neki novi HDZ koji s onim starim lopovskim i korumpiranim dijeli samo ime. Tu pjesmicu i inače možemo čuti od zajedničara.
Šuica, Kalmeta i sl. čine taj novi HDZ? Kosoričino izbacivanje i riječki slučaj su neki novi vjetrovi? Tako nam Lac „plače“ nad gubitkom 25.000 stanovnika i propašću industrije, a ne spominje tko je sjedio u Vladi RH i tko je obnašao (i obnaša) vlast u mnogim jedinicama lokalne samouprave. Osim toga, i HDSSB koje smatra krivcima, je njihovo čedo.
Situaciju u Belom Manastiru i Baranji poznajemo vrlo dobro i tvrdimo:nema tu ništa novoga. Na Istoku sve po starom.
Kandidat HDZ za gradonačelnika Belog Manastira je Davorin Bubalović, koji je sve samo ne novi kadar. Gradonačelnik 2005.-2009.,aktualni je predsjednik Gradskog vijeća suodgovoran za posvemašnju gospodarsku i demografsku devastaciju. Spominju se još neka (kompromitirana) imena koja prije znače kontinuitet, nego nove trendove.
Osim toga, kandidati za načelnike općina Draž i Darda (inače aktualni načelnici), Stipan Šašlin i Anto Vukoje su još na izborima 1993. bili kandidati HDZ-a. Kao uostalom i, u zadnje vrijeme vrlo aktivni, Damir Kramarić.
Još treba puno vremena da taj skup interesnih skupina postane profilirana stranka. Ako ih sud ne preduhitri…

Predsjednik ogranka
Čaba Čuso