Zašto Slavonija gospodarski zaostaje … i ne samo gospodarski?

Osječki LABURISTI poručuju : Zbog nepoštenih ljudi na vlasti od ’91. do danas

U najtiražnijem slavonskom listu, dan prije veličanstvenog datuma u našoj povjesti, ponovno je otvorena poznata tema. I ponovno se priča da je problem u nepostojanju regionalne banke, a brzo smo zaboravili da smo mi imali jaku banku (Gradska banka) koja je u nekim čudnim okolnostima nastala, a u još čudnijim nestala … ili da je problem što je Slavonska banka prodana Hypo banci pa su sve genijalne odluke preseljene u Zagreb. Zar smo zaboravili tko je bio gospodar života i smrti u to vrijeme, zar smo zaboravili sve te naše Slavonce koji su nesomučno trpali lovu u džep i zaboravljali tko ih je na ta mjesta izabrao. Je li moguće da se ničega ne sjećamo.

Sjetimo se samo genijalnih obračuna Glavaš – Kramarić koji su naizgled bili demokratska borba različitih svjetonazora a ustvari najbolji način kako da se pokrade sve što se pokrasti može, ili savršenih dogovora Đapića uz veliku pomoć novih snaga predvođenim Matkovićem, koji su se završili frkom, prelascima i današnjim postavljanjem predsjednika Gradskog vijeća koji ima 1,5 % potpore Osječana.

Kako može napredovati regija, u kojoj je na vlasti opcija, koja svoj politički program zasniva na sukobu sa glavnim gradom u državi, za koju smo nekada zajedno ginuli ? Vlast koja je preobukla dres i smislila slogan : Inati se Slavonijo, prema onima sa kojima smo nekada zajedno haračili. Ta nekadašnja zajednička vlast je odjednom ustvrdila da smo mi radili strašne stvari, a obećala nam je da će to sve biti OK. I zato mi sada ne priznajemo zakone te naše zajedničke države i moramo sastanke održavati u Mostaru.

Na to HRVATSKI LABURITI neće pristati … nećemo surađivati sa onima koji će nam nuditi priče iz prošlosti. Želimo surađivati na projektima koji će Osijek učiniti normalnim gradom, gdje će se političari boriti za dobrobit ljudi, a ne tražiti nakraći put prema Zagrebu.

Slavonija će zaostajati, sve dok su na vlasti nesposobni i nepošteni ljudi.


Dragan Sekur član nacionalnog vijeća